Radiohobby.nl

Hét forum over radiocommunicatie!
Het is nu 18 dec 2018 16:46

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 5 berichten ] 
Auteur Bericht
Ongelezen berichtGeplaatst: 12 sep 2013 17:58 
Offline
Member

Geregistreerd: 12 sep 2013 17:48
Berichten: 3
Hallo allemaal,

Ik heb een set Freecom portofoons van Stabo.
Nu zitten er mooie handheld mic's bij voor zenden en luisteren.
Ik wil er graag een in-ear headset voor hebben, maar die schijnt voor dit merk niet te bestaan.
Nu heb ik via ebay in Amerika een setje besteld die voor heel veel soorten compatible is. (voornamelijk Motorola)
Echter, ze werken niet.

Nu mijn vraag:
Weet iemand waarom dat is? Het is exact dezelfde 2,5mm jack aansluiting met de ringen op exact dezelfde plek als van mijn eigen handsets. De pluggen zijn even groot. Het past dus perfect. Ik ben alleen geen audiokenner, dus niet helemaal thuis in deze materie.
Ze waren gelukkig maar 10 dollar.

Kan ik dit zelf oplossen? En waarom werkt het niet?

Alvast bedankt!
Paul


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 13 sep 2013 10:58 
Offline
Member

Geregistreerd: 10 apr 2011 10:12
Berichten: 369
Woonplaats: Miramichi
Hoi Paul,

Dat kan!
De jack-plug is 1 stekker met 2 of 3 aansluitingen.
Vandaar die zwarte ring op de kop.

Afbeelding

Je zou eens kunnen proberen om de draadjes om te wisselen in de plug.
Als het een vaste plug is (En dat verwacht ik) zijn er altijd wel losse pluggetjes te koop bij een electronica-zaak o.i.d.

Soldeer dus eens verschillende opties en probeer het bij iedere optie.

Succes!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 13 sep 2013 11:03 
Offline
Member

Geregistreerd: 12 sep 2013 17:48
Berichten: 3
Bedankt!

Het is inderdaad een vaste stekker.
Ik ga je tip opvolgen. Voor dat geld wil ik het er wel op wagen.

Gr Paul


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 13 sep 2013 11:20 
Offline
Member

Geregistreerd: 10 apr 2011 10:12
Berichten: 369
Woonplaats: Miramichi
Kom je bij het eraf knippen bijvoorbeeld 3 kabels en een massa tegen:

massa is eigenlijk altijd buitenkant, maar soms gebeurt het dat ze deze ook als gewone draad gebruiken.

Ga bijvoorbeeld eens wisselen met twee draden...
't is even puzzelen, maar dan heb je ook wat!


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 13 sep 2013 11:35 
Offline
Member

Geregistreerd: 12 sep 2013 17:48
Berichten: 3
Top!
Ik ga eens 'freubelen'.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 5 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Google [Bot] en 10 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling