Radiohobby.nl

Hét forum over radiocommunicatie!
Het is nu 25 sep 2018 18:39

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 
Auteur Bericht
Ongelezen berichtGeplaatst: 29 apr 2009 12:14 
Offline
Member

Geregistreerd: 05 sep 2006 20:40
Berichten: 697
Woonplaats: Enschede
Ik wil mijn gateway laten draaien op een oude skyline 22 kan. bak .Nu wil dit niet zomaar onmdat de skyline niet rx/tx omschakeld met een relais .Heeft iemand een schema hoe ik de interface d.m.v een relais aansluit op de skyline.

_________________
http://www.zendamateur.com/
http://www.cbforum.nl/
http://www.twentserelaisstations.nl/


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 30 apr 2009 14:45 
Offline
Member

Geregistreerd: 01 sep 2007 14:56
Berichten: 224
Woonplaats: Oldenzaal
Voor packet liet ik vroeger gewoon een relais schakelen via de mike, ik geloof dat op de ptt al 12V staat, hiermee schakel je een relais, en met het verbreek-contact van het relais, schakel je de bak op rx.

_________________
PA3TON, Ton


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 11 mei 2009 18:09 
Offline
Member

Geregistreerd: 18 dec 2005 14:00
Berichten: 317
Woonplaats: Zierikzee
FRANK schreef:
Ik wil mijn gateway laten draaien op een oude skyline 22 kan. bak .Nu wil dit niet zomaar onmdat de skyline niet rx/tx omschakeld met een relais .Heeft iemand een schema hoe ik de interface d.m.v een relais aansluit op de skyline.

Nou waarschijnlijk heb je helemaal geen relais nodig.

Bij een oude Skyline weet ik het niet helemaal zeker maar bij de nieuwe bakkies werkt het wel. Op de RX draad van de microfoon aansluiting staat namelijk een klein beetje audio op wat genoeg is om perfect te kunnen gebruiken voor naar je PC toe.

Dus probeer eerst ff de Massa + RX van de skyline aan te sluiten op de Line-In van je PC..
Als het goed is heb je dan al audio zonder dat er geluid uit de skyline komt en zonder dat je de Ext Speaker aansluiting van de Skyline hoeft te gebruiken.

Als dat werkt dan heb je geen relais nodig.. alleen de TX en Modulatie moet dan nog aangesloten worden en dan ben je klaar.


Groetjes,
Martijn

_________________
http://www.cbforum.nl
http://www.freeradionetwork.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 3 berichten ] 

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling