Radiohobby.nl

Hét forum over radiocommunicatie!
Het is nu 25 sep 2017 20:36

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]




Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 32 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende
Auteur Bericht
Ongelezen berichtGeplaatst: 21 jan 2014 21:21 
Offline
Member

Geregistreerd: 10 apr 2011 10:12
Berichten: 369
Woonplaats: Miramichi
Hallo allemaal!
Een vraagje...

Ik heb hier een Motorola GP 340 die ik wil uitlezen om te kijken welke freq erin zitten.
Helemaal geen probleem, want dat is een eitje voor mij...
Maar... bij het uitlezen vraagt ie al een code.

Dus uitlezen lukt niet... Natuurlijk kan ik hem vrij krijgen door er een zelfde overheen te zetten, MAAR... dan ben ik de freq kwijt die ik juist wilde hebben...

Heeft iemand een idee???

Ik hoor het wel!

Gerben


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 22 jan 2014 00:51 
Offline
Moderator
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 sep 2005 20:57
Berichten: 2750
Woonplaats: Woudenberg
Frequenties op alternatieven manier achterhalen bv door een ontvanger zonder antenne naast de zendende porto per kanaal te houden.
Of met een scanner met close call of near field reciever.

_________________
Groeten,
Gert Jan.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 22 jan 2014 08:53 
Offline
Member

Geregistreerd: 10 apr 2011 10:12
Berichten: 369
Woonplaats: Miramichi
Mja... Daar was ik al bang voor...

Ik had al het een en ander geprobeerd met diverse freq uitluisteren.
Een scanner heb ik wel, maar dat is een ouwetje...

Hier was ik al bang voor...
Daarom vroeg ik een tijdje terug dat apparaat van je, Gert Jan...

Bedankt!

Gerben


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 22 jan 2014 17:44 
Offline
Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 jul 2007 10:34
Berichten: 343
Woonplaats: Boornbergum (Fryslân)
Daar is geen enkele andere truc voor, om in de porto te komen dan.
Enige wat je kan doen is een frequentieteller regelen en dan elk kanaal uitlezen door ptt in te drukken.

_________________
http://www.hvnieuws.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 22 jan 2014 18:05 
Offline
Member

Geregistreerd: 10 apr 2011 10:12
Berichten: 369
Woonplaats: Miramichi
Jammer maar helaas...
Dan zal ik es kijken met mijn oude scanner (waar ik geen drol van begrijp, of wil begrijpen)
of ik omhoog / omlaag kan laten gaan met frequenties.

Dan begin ik bij 470 en ga dan omlaag met de porto PTT ingedrukt...
Weet iemand of dit kan met een UBC 760 ?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 22 jan 2014 18:21 
Offline
Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 jul 2007 10:34
Berichten: 343
Woonplaats: Boornbergum (Fryslân)
Zet scanner op hold

druk onderste freq erin, b.v. 400.000

druk daarna op lmt

druk daarna de bovenste freq erin, b.v. 470.000

druk op lmt

daarna druk je op SRC

dan gaat ie tussen de 400 en 470 scannen, hou je ptt ingedrukt en wellicht dat ie op die freq uitkomt op een gegeven mom

_________________
http://www.hvnieuws.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 22 jan 2014 19:56 
Offline
Member

Geregistreerd: 10 apr 2011 10:12
Berichten: 369
Woonplaats: Miramichi
Zo iets bedoelde ik ja!

Duurt wel iets langer dan met een counter, maar het is niet anders...
De (eventuele) CTCSS is makkelijker te vinden.

Misschien toch eens makkelijk om zelf een counter te kopen...

Bedankt voor de Jip en Janneke uitleg Michel! :mrgreen:

Groetjes Gerben


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 22 jan 2014 20:15 
Offline
Member

Geregistreerd: 28 jul 2006 11:21
Berichten: 677
Ik heb zo een ;) erg handig.
http://www.ebay.com/itm/Digital-Frequen ... 5d43ce0130
(willekeurige link gepakt)

_________________
Joeri http://www.pe5jw.nl - http://pe5jw.eigenstart.nl/

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 22 jan 2014 20:21 
Offline
Member

Geregistreerd: 10 apr 2011 10:12
Berichten: 369
Woonplaats: Miramichi
Jah, die had ik ook al gezien (ebay en marktplaats), maar kan deze ook CTCSS en DCS uitlezen?


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Ongelezen berichtGeplaatst: 23 jan 2014 20:49 
Offline
Member

Geregistreerd: 28 jul 2006 11:21
Berichten: 677
nee helaas maar als je de frequentie weet zou je daarvoor een andere ontvanger kunnen gebruiken.
Dit zoekt de frequentie gewoon makkelijker

_________________
Joeri http://www.pe5jw.nl - http://pe5jw.eigenstart.nl/

typ en schijf fouten mogen zelf vervangen worden door de onderstaande letters en cijfers:
abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 32 berichten ]  Ga naar pagina 1, 2, 3, 4  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling