Radiohobby.nl
http://radiohobby.nl/

Icom IC-R 6 vraagje
http://radiohobby.nl/viewtopic.php?f=35&t=3431
Pagina 1 van 1

Auteur:  marc1201 [ 18 mei 2014 23:05 ]
Berichttitel:  Icom IC-R 6 vraagje

Hallo,
Ik ben Marc en ben nieuw op dit forum.Ik heb meteen een vraag over de Icom IC-R6.
Ik gebruik deze vooral op de luchtvaartband en wat mijn probleem is,is dat de scanner terwijl een transmissie binnenkomt,van bv de tower deze ongevraagd overgaat naar een andere geprogrameerde frequentie. Dus wat ik bedoel is dat er gesprekken afgekapt worden om naar een andere frequentie te gaan. Dit vindt ik heel vervelend en kan het niet vinden wat het is..
Kan iemand mij hiermee helpen?
Thanks alvast,

Marc

Auteur:  Gert Jan [ 18 mei 2014 23:17 ]
Berichttitel:  Re: Icom IC-R 6 vraagje

Welkom op het forum Marc!
Klinkt alsof de "priority" aanstaat, dan krijg je het door jou genoemde verschijnsel.
Even zoeken in de handleiding hoe je dat uitkrijgt, zal een simpele toetsencombinatie zijn maar ik heb de R6 niet dus weet het niet zo uit mijn hoofd.

Auteur:  marc1201 [ 18 mei 2014 23:28 ]
Berichttitel:  Re: Icom IC-R 6 vraagje

Gert Jan schreef:
Welkom op het forum Marc!
Klinkt alsof de "priority" aanstaat, dan krijg je het door jou genoemde verschijnsel.
Even zoeken in de handleiding hoe je dat uitkrijgt, zal een simpele toetsencombinatie zijn maar ik heb de R6 niet dus weet het niet zo uit mijn hoofd.


Gert Jan,
Bedankt voor de warme welkom ;-)
Ik heb bij mijn weten geen enkel priority channel ingesteld,maar het kan zijn.
Zal de manual eens serieus moeten uitpluizen. Het is geen makkelijke scanner om mee te werken vindt ik.
Marc

Auteur:  Grasklokje [ 19 mei 2014 18:38 ]
Berichttitel:  Re: Icom IC-R 6 vraagje

Hoi Marc,

Welkom!

Ik vermoed (net als Gert Jan) een priority...

Auteur:  PE2CH [ 19 mei 2014 22:02 ]
Berichttitel:  Re: Icom IC-R 6 vraagje

Kan ook een delay-instelling zijn, dat ie na zoveel seconden verder gaat met scannen.
Ook al is het ingeprogrammeerde freq bezet.

Auteur:  Gert Jan [ 19 mei 2014 23:26 ]
Berichttitel:  Re: Icom IC-R 6 vraagje

PA4DHG schreef:
Kan ook een delay-instelling zijn, dat ie na zoveel seconden verder gaat met scannen.
Ook al is het ingeprogrammeerde freq bezet.

Volgens mij heeft de R6 die mogelijk niet.

Auteur:  Mark Schutte [ 20 mei 2014 08:39 ]
Berichttitel:  Re: Icom IC-R 6 vraagje

Ik vermoed dat de scan pauze-timer verkeerd staat, zie pag. 37 van de handleiding:
Deze zou op "Hold" moeten staan
Citaat:
Scan pause timer
The scan pauses when receiving signals, according to the scan pause time. It can be set from 2–20 seconds, or unlimited.
q Hold down [SET](TS) for 1 second to enter the Set mode.
w Rotate [DIAL] to select the “EXPAND” item.
e While holding down [FUNC], rotate [DIAL] to turn the Expand set mode selection ON.
r Rotate [DIAL] to select the “PAUSE” item.
t While holding down [FUNC], rotate [DIAL] to set a desired scan pausing time from 2–20 seconds (2 seconds steps) or “HOLD.”
• “2SEC”–“20SEC” : The scan pauses 2–20 seconds while receiving a signal.
• “HOLD” : The scan pauses on a received signal until it disappears.
y Push [SET](TS) to exit the Set mode.

Auteur:  Gert Jan [ 20 mei 2014 12:06 ]
Berichttitel:  Re: Icom IC-R 6 vraagje

Mark, die tijd is alleen van toepassing als de scanner stopt op een signaal, dan gaat die tijd pas lopen.

Auteur:  Grasklokje [ 20 mei 2014 14:01 ]
Berichttitel:  Re: Icom IC-R 6 vraagje

Gert Jan schreef:
Mark, die tijd is alleen van toepassing als de scanner stopt op een signaal, dan gaat die tijd pas lopen.


Maar Mark heeft wel een punt! Hij hoort het gesprek, maar wordt afgekapt en gaat door naar een andere freq... Het zou kunnen Mark!

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/