Radiohobby.nl

Hét forum over radiocommunicatie!
Het is nu 14 dec 2017 11:41

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Forumregels


Het plaatsen van commerciële websites, spam, reclame, en het vragen of verwijzen naar kopieën van betaalsoftware of zogenaamde cracks en serials is nadrukkelijk NIET toegestaan.



Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 41 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende
Auteur Bericht
 Berichttitel: Re: Motorola gp900
Ongelezen berichtGeplaatst: 14 maart 2012 20:41 
Offline
Member

Geregistreerd: 11 sep 2007 21:29
Berichten: 52
Ik heb heb hem zo ver dat ik de data kan af halen
Allen ik krijg de freq niet naar mijn porto toe
Dan krijg ik een fout melding
Waring : Communication With Radio Railed >Request Not ACKed/NAKed Error Retry Last Comand Again


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Motorola gp900
Ongelezen berichtGeplaatst: 14 maart 2012 20:48 
Offline
Member

Geregistreerd: 09 mei 2008 13:48
Berichten: 417
Woonplaats: Veenendaal
Je draaid dos, dat is goed, maar welke prosessor zit er in je computer?

_________________
Er zijn twee type monteurs. Theoretische weten hoe het werkt,maar het werkt nooit. Praktische weten niet hoe het werkt, maar het werkt. Ik ben de combi niks werkt en snap niet waarom.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Motorola gp900
Ongelezen berichtGeplaatst: 14 maart 2012 21:00 
Offline
Member

Geregistreerd: 11 sep 2007 21:29
Berichten: 52
Mijn Pc inhoud is
Processer Pentium 3
Processer 850\100 Mhz


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Motorola gp900
Ongelezen berichtGeplaatst: 14 maart 2012 23:00 
Offline
Site Admin
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 06 sep 2005 18:42
Berichten: 1065
Woonplaats: Vianen
"Hoopeloos", wil je a.u.b. iets doen met de tips van de leden en moderators, met betrekking tot het programmeren van je portofoon en de interpunctie. Het lijkt wel alsof je selectief leest en de helft negeert.

Tevens het verzoek aan "theeboris" om alleen advies te geven als je zeker van je zaak bent en geen ongeverifieerde aannames te plaatsen.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Motorola gp900
Ongelezen berichtGeplaatst: 14 maart 2012 23:26 
Offline
Member

Geregistreerd: 11 sep 2007 21:29
Berichten: 52
Beste Remon
Wat bedoelt je met de zin
Zo kan je soms met een 80386 wel en met een 80486 niet


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Motorola gp900
Ongelezen berichtGeplaatst: 15 maart 2012 05:30 
Offline
Member

Geregistreerd: 09 mei 2008 13:48
Berichten: 417
Woonplaats: Veenendaal
Zoals uitgelegt in die post. elke processor gaat op zijn eigen manier om met zijn cachegeheugen. een 80386 en ouder gebruikt het anders als de 80486 en de pentium en hoger gebruiken het weer anders.

die beinvloed ook de data die je vanuit de computer naar je porto stuurt. Volgens elke IT specialist kan je via serieel altijd programmeren, alleen is helaas de praktijk anders. Dit komt door dat cache geheugen van de processor. Dit is ondekt door een duitse medeamateur.

De porto die jij wilt programmeren laat alleen een 80286 of 80386 toe en enkel onder direct opgestarte dos, zonder enige tussenkomst van windows of via windows opgestart dosbox / dospromt.

Mijn advies aan jou is: hou marktplaats in de gaten, daar staat regelmatig de aanbieding van iemand die dit soort porto's programmeerd. Andere optie is leveranciers zoeken die deze porto's verkoopt, serviced en programmeerd. Het kost je dan een paar euro, maar dan is het wel klaar. Met de computer die jij nu gebruikt kun je er zeker van zijn dat je de porto kapot maakt en hij in de prullebak beland.

Mijn advies aan theboris, geef geen info die porto's kapot kan maken. Je doet dit uit onervarenheid, het gebrek aan kennis en waarschijnlijk met de beste bedoelingen. Denk niet dat je het leuk zal vinden als je verantwoordelijk bent voor de schade die je foute info tot gevolg kan hebben. We hebben veel lezers op dit forum en veel info wordt gebruikt. Wat betreft motorola hebben we hier een behoorlijke hoeveelheid kennis en die tips kun je beter niet in de wind slaan.

_________________
Er zijn twee type monteurs. Theoretische weten hoe het werkt,maar het werkt nooit. Praktische weten niet hoe het werkt, maar het werkt. Ik ben de combi niks werkt en snap niet waarom.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Motorola gp900
Ongelezen berichtGeplaatst: 15 maart 2012 09:47 
Offline
Member

Geregistreerd: 10 apr 2011 10:12
Berichten: 369
Woonplaats: Miramichi
Daar kan ik me helemaal bij aansluiten Ramon...


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Motorola gp900
Ongelezen berichtGeplaatst: 15 maart 2012 18:42 
Offline
Member

Geregistreerd: 11 sep 2007 21:29
Berichten: 52
Hoi ramon286
Ik gheb een oude laptop ge vonden
Het is een 40960 kan ik hier mee mijn porofoon programeren


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Motorola gp900
Ongelezen berichtGeplaatst: 15 maart 2012 19:11 
Offline
Member

Geregistreerd: 09 mei 2008 13:48
Berichten: 417
Woonplaats: Veenendaal
Dat zegt me niks, processor is belangrijk.

Max (80)386 processor en dan dos 6.22 en de juiste software.

_________________
Er zijn twee type monteurs. Theoretische weten hoe het werkt,maar het werkt nooit. Praktische weten niet hoe het werkt, maar het werkt. Ik ben de combi niks werkt en snap niet waarom.


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
 Berichttitel: Re: Motorola gp900
Ongelezen berichtGeplaatst: 15 maart 2012 20:31 
Offline
Member
Avatar gebruiker

Geregistreerd: 01 jul 2007 10:34
Berichten: 343
Woonplaats: Boornbergum (Fryslân)
@Hoopeloos, als je geen ervaring hebt met het programmeren onder DOS zou ik ook geen enkele poging meer doen om het alsnog voor elkaar te krijgen. Ik zou als ik jouw was iemand vragen op verschillende fora of die ze voor jouw wil programmeren.

Let wel, eenmaal geprogrammeerd middels verkeerde manieren of met foute data is er geen weg terug.
Ofwel weggegooid geld en weggegooide portofonen.

Als je dan wel portofonen onder windows wilt programmeren vanwege het gemak, zou ik op zoek gaan naar GP340 portofonen. Deze kan je gewoon onder windows programmeren, mits je enige kennis van zaken hebt!

_________________
http://www.hvnieuws.nl


Omhoog
 Profiel  
Antwoord met een citaat  
Geef de vorige berichten weer:  Sorteer op  
Plaats een nieuw onderwerp Antwoord op onderwerp  [ 41 berichten ]  Ga naar pagina Vorige  1, 2, 3, 4, 5  Volgende

Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 2 gasten


Je mag geen nieuwe onderwerpen in dit forum plaatsen
Je mag niet antwoorden op een onderwerp in dit forum
Je mag je berichten in dit forum niet wijzigen
Je mag je berichten niet uit dit forum verwijderen

Zoek naar:
Ga naar:  
cron


Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
phpBB.nl Vertaling