Radiohobby.nl
http://radiohobby.nl/

Modificeren? Eerst even lezen!
http://radiohobby.nl/viewtopic.php?f=39&t=5
Pagina 1 van 1

Auteur:  Gert Jan [ 07 sep 2005 17:08 ]
Berichttitel:  Modificeren? Eerst even lezen!

Welkom bij het PMR Forum!

In deze rubriek kunt u naar hartelust modificaties, tips, handigheidjes bespreken en uiteraard ook wat dieper op de techniek achter de PMR446 ingaan.
Een kleine kanttekening: sommige modificatie's zijn wellicht niet in Nederland toegestaan, we hebben het dan over verhogen van het zendvermogen en uitbreiding van de zendfrequenties...
Mocht u dus uw PMR portofoon uitbreiden bedenk dan dat dit niet meer een legale PMR portofoon is met alle gevolgen van dien!

Een veel gemaakte fout is dat mensen zoveel mogelijk zendvermogen uit hun PMR portofoon willen halen.
Om één simpel s-puntje harder te moeten binnenkomen zal het zendvermogen verviervoudigd moeten worden, een standaard PMR446 portofoon heeft 0.5watt en zal dan naar 2watt moeten gaan.
Dit betekent dat het bereik nagenoeg niet veranderd maar wél dat de accu's bijna vier keer zo snel leeg zijn!

Een betere beslissing is dan om te investeren in een goede PMR portofoon, een portofoon met een goede antenne die een kwalitatief goede ontvanger heeft die ook nog eens goed tegen sterke signalen kan bijvoorbeeld.
Een iets duurdere portofoon zal meestal ook een betere geluidskwaliteit hebben, dat klinkt niet alleen prettiger, in een rijdende auto zal dit ook beter te verstaan zijn!

Pagina 1 van 1 Alle tijden zijn GMT + 1 uur [ Zomertijd ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/